Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zwembadpersoneel vervolgd voor verdrinkingsdood Eritrese vluchteling 

16 november 2019, 07.00 uur · Door Redactie

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat twee medewerkers van het Optisport Bijlmer Sportcentrum strafrechtelijk vervolgen in verband met de dood van een 40-jarige man, eind vorig jaar.

Google Streetview

De man, een statushouder uit Eritrea, was op zondag 25 november in het zwembad voor een zwemles. Zijn levenloze lichaam werd uit het water gehaald door medewerkers van het Sportcentrum. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.

Dood door schuld

Na uitvoerig onderzoek is justitie tot de conclusie gekomen dat er nalatig is gehandeld door het zwembadpersoneel. 'Twee medewerkers worden vervolgd voor dood door schuld, omdat ze de interne regels van het zwembad niet hebben nageleefd', zegt een woordvoerder van het OM tegen AT5. Meer details wil hij op dit moment niet kwijt.   

Het zou gaan om een receptioniste en de locatiemanager van het zwembad, maar dat wil de woordvoerder niet bevestigen. 

'Niemand heeft dit gewild'

Zwembaddirecteur Erwin van Iersel bevestigt aan AT5 dat de medewerkers gisteren op de hoogte zijn gebracht. 'Laat ik voorop stellen dat we het verschrikkelijk vinden voor de nabestaanden. Niemand heeft dit gewild. We weten nog altijd niet wat er precies is gebeurd. Ook voor onze collega's is dit heel vervelend', aldus Van Iersel. 

Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak zal dienen.