Start van hoofdcontent

Stad

nl

Inbrekers maken computers en sieraden buit bij woninginbraak in Oud-Zuid

29 november 2019, 14.03 uur · Aangepast 29 november 2019, 14.53 uur · Door Redactie

Bewoners van een woning aan de Wouwermanstraat in Oud-Zuid kwamen afgelopen zomer voor een onaangename verrassing te staan bij thuiskomst. Hun woning is compleet overhoop gehaald. Twee inbrekers hebben een grote hoeveelheid sieraden, een horloge en twee computers meegenomen. De verdachten zijn vastgelegd door een beveiligingscamera. 

AT5

Als de bewoners op zaterdag 31 augustus rond 16.00 uur thuiskomen, merken ze direct dat er is ingebroken. Er liggen verschillende kledingstukken op de grond en de lades van meerdere kastjes staan open. Ook boven is het raak: de hele verdieping is overhoop gehaald.

Buit

De inbrekers zijn er niet met lege handen vandoor gegaan. De twee mannen hebben twee Apple-computers, een grote hoeveelheid sieraden en een horloge van Jaeger-LeCoultre van het model Master Compressor meegenomen.

Bang

De bewoners zijn erg geschrokken. 'Het is een hele vervelende ervaring om je huis zo aan te treffen', zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen in het AT5-programma Bureau 020. 'Ze zijn bang in hun eigen huis. Je moet je voorstellen: alles wordt opengetrokken en je bent ook nog een heleboel spullen kwijt.'

Quote

'Het is een hele vervelende ervaring om je huis zo aan te treffen'

Rob van der veen, politiewoordvoerder

Signalement

Doordat de mannen zijn vastgelegd op beeld heeft de politie een duidelijk signalement kunnen opmaken. Het gaat om een donker getinte en een licht getinte man. Beiden zijn tussen de 30 en 40 jaar oud en tussen de 1.80 en 1.70 lang. 

De eerste verdachte (donker getint) heeft een kaal hoofd en een normaal tot stevig postuur. Op de beelden is te zien dat hij een blauw geprint t-shirt, een zwarte short met witte naden, blauw witte Adidas slippers, een bril en een cross-over tasje droeg.

De tweede verdachte (licht getint) heeft kort zwart haar en een normaal postuur. Tijdens de inbraak droeg hij een wit shirt met opdruk, een grijze short en bruine slippers. Ook droeg hij een zonnebril en een blauw cross-over tasje. Verder is op de beelden te zien dat hij een telefoon in zijn rechterhand had. 

Getuigen

De politie roept getuigen op zich te melden. Ook wil de recherche graag weten of iemand sinds begin augustus een grote hoeveelheid sieraden of een horloge van Master Compressor aangeboden heeft gekregen.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.