Stad

Radio 538 schorst DJ na botsing in binnenstad

1 december 2019, 12.46 uur · Aangepast 1 december 2019, 13.42 uur · Door Redactie

Whatsapp

538-DJ Daniël Lippens is van de radio gehaald wegens de video waarin te zien is hoe hij een fietser aanrijdt in het centrum. 

Radio 538 / William Rutten

Dat bevestigt een woordvoerder van Talpa Radio na berichtgeving door Mediacourant. '538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af.'

Twitch

Lippens zond de autorit live op Twitch uit, dat is een videosite waar vooral games live worden gestreamd. Tijdens het eerste deel van de rit reed hij bijna een fietser en een voetganger aan, in het centrum van Amsterdam ging het vervolgens echt mis en raakte hij een fietser met de rechterbuitenspiegel van zijn auto.

'Hij wordt voor een nader te bepalen periode geschorst van zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht', laat de woordvoerder van Talpa Radio weten. 'Ondanks dat hij het in zijn vrije tijd deed, is hij wel één van de gezichten van de zender en heeft hij een voorbeeldfunctie voor veel jongeren. Dus we vinden het belangrijk om een signaal af te geven.'

Nieuwe fiets

Lippens heeft een nieuwe fiets voor de aangereden fietser, die niet gewond was geraakt, gekocht. Eerder vandaag liet hij weten dat hij geschrokken was van zijn rijgedrag. 

Hij was doordeweeks van 22.00 tot 01.00 uur te horen op 538.

Whatsapp