Start van hoofdcontent

112

nl

Dode en gewonde bij incident brandweerkazerne Marnixstraat

3 december 2019, 13.08 uur · Aangepast 3 december 2019, 14.05 uur
Door Redactie · Foto: Jesse Breebaart

Vanochtend heeft er in de brandweerkazerne aan de Marnixstraat een steekincident plaatsgevonden. Daarbij zijn twee personen gewond geraakt. Eén van hen is kort daarna komen te overlijden. De politie vermoedt dat het hierbij gaat om suïcide. 

Rond 10.30 uur werden er meerdere ambulances, politiewagens en een mobiel medisch traumateam opgeroepen voor een incident bij de kazerne. De omgeving werd meteen afgezet.

Het gaat om twee brandweerlieden. De brandweerman die vermoedelijk zelfmoord pleegde is op straat gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Rond de kazerne heeft de politie inmiddels blauwe schermen geplaatst.

De politie doet verder onderzoek. 'Daarbij wordt ter plaatse forensisch onderzoek gedaan, spreekt de recherche met getuigen en wordt gekeken naar mogelijk beeldmateriaal dat meer helderheid kan verschaffen over achtergronden rond het incident', laat de politie weten.

De kazerne is voorlopig buiten gebruik. Voor getuigen is psychologische hulp ingeschakeld.

Heb jij vragen over zelfmoord? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.