Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Bevrijdingsfestival Amsterdams Verbond verhuist naar Olympisch Stadion

6 december 2019, 13.25 uur · Door Redactie

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond vindt volgend jaar plaats op een nieuwe locatie: het Olympisch Stadion. De afgelopen vijf jaar werd het festival gehouden in de Tuinen van West, maar de organisatoren kregen daar vorig jaar pas op het nippertje een vergunning voor. 

Bevrijdingsfestival Het Amsterdams Verbond

Deze vergunning werd vorig jaar in eerste instantie afgewezen omdat er niet aan de eisen van het stadsdeel was voldaan. Na enige wijzingen door te voeren, mocht Het Amsterdams Verbond alsnog georganiseerd worden in de Tuinen van West. 

Een opluchting voor de organisatie, zeker omdat alle kaartjes - 15.000 in totaal - al waren verkocht. Bovendien waren de acts al geboekt en de contracten met leveranciers al gesloten. Maar nu wijken de organisatoren toch uit naar een nieuwe locatie. 

75 jaar vrij

'Toen de kans om Het Amsterdams Verbond bij het Olympisch Stadion te organiseren zich voordeed hoefden we niet te twijfelen. Het is een mooi moment om ter ere van '75 jaar vrij’ te verhuizen naar deze iconische plek. Dat maakt het evenement voor ons nog specialer', aldus organisator Mitchel Bovenlander.

Zoveel mogelijk lawaai

Het moet een dag vol muziek, cultuur en kunst worden en 'het vieren van iets wat voor veel mensen op de wereld helaas nog steeds niet zo vanzelfsprekend is: vrijheid'. Daarnaast wordt traditiegetrouw om 20.00 uur twee minuten lang zoveel mogelijk lawaai gemaakt.  

De precieze line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.