Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tram 26 rijdt tot maandagochtend kortere route wegens defecte bovenleiding

8 december 2019, 10.46 uur · Aangepast 9 december 2019, 08.17 uur · Door Redactie

Tram 26 rijdt niet tussen Centraal en de Zuiderzeeweg vanwege een kapotte bovenleiding in de Piet Heintunnel. Het GVB verwacht dat dit tot maandagochtend gaat duren. Inmiddels zijn de werkzaamheden voorbij en is de dienstregeling hervat.

Jos van Zetten

Reizigers moesten rekening houden met een extra reistijd van 20 minuten. De 26 stopte niet bij Centraal, het Muziekgebouw aan 't IJ, Kattenburgerstraat, Rietlandpark en de Zuiderzeeweg.

De tram zal naar verwachting pas morgenochtend weer de normale route rijden. 'Het is een flinke reparatie, maar we zijn met man en macht aan het werk. Het vergt wat meer tijd dan verwacht', vertelt een woordvoerder van het GVB. 

Het GVB adviseert reizigers om tussen Centraal en de Bob Haarmslaan gebruik te maken van pendelbus 326. Deze bus vertrekt vanaf halte J aan de IJzijde. De pendelbus zal blijven rijden totdat de reparatie klaar is. 

Gistermiddag reed tram 26 ook een kortere route vanwege een kapotte bovenleiding in de Piet Heintunnel. De 26 is de enige tram die naar IJburg rijdt.