Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax mist Promes tegen Valencia, Onana waarschijnlijk fit genoeg

9 december 2019, 15.44 uur · Aangepast 9 december 2019, 19.27 uur · Door Redactie

Een forse aderlating voor Ajax in de beslissende groepswedstrijd in de Champions League tegen Valencia. De topscorer van dit seizoen, Quincy Promes, is er morgen niet bij. André Onana, die afgelopen week nog bij de beste doelmannen van de wereld werd geschaard, is er waarschijnlijk wel. 

Jarno Grob/AT5

Dat heeft trainer Erik ten Hag zojuist bekend gemaakt op de persconferentie. Quincy Promes beleefde tot vorige week een prima start van zijn carriere in Amsterdam. Hij maakte in vijf wedstrijden in de Champions League al vier goals. Die productiviteit moet Ajax dus morgen missen. Promes kampt met een beenblessure en het zal niet lukken om het tijdig klaar te stomen voor het duel met de Spanjaarden. Het betekent puzzelen voor coach Erik ten Hag, aangezien ook buitenspelers David Neres en Zakaria Labyad al langere tijd aan de kant staan. 

Onana

Een rampscenario, waarbij Ajax ook André Onana moet missen, is waarschijnlijk afgewend. De keeper, afgelopen week nog verkozen tot zevende doelman van de wereld op het Ballon d'or-gala in Parijs, had last van zijn hamstring, maar lijkt tijdig fit te zijn om de belangrijke wedstrijd te kunnen keepen.

Cillessen

Ook Valencia kampt met enige tegenslag. Keeper Jasper Cillessen kan niet meedoen, hij zal worden vervangen door de Spaanse stand-in Domenech. Als Ajax morgen minimaal gelijkspeelt kwalificeert het zich voor de achtste finale van de beste clubcompetitie ter wereld. Ook bij een verlies zou Ajax door kunnen gaan, als de wedstrijd Chelsea-Lille niet door de Londenaren wordt gewonnen. Bij winst wint Ajax ook de groep, dat zou voor het eerst zijn sinds de glorierijke jaren negentig.