Ajax uitgeschakeld in Champions League na verlies tegen Valencia

10 december 2019, 22.54 uur · Aangepast 10 december 2019, 23.31 uur · Door Redactie

Ajax heeft de beslissende groepswedstrijd in de Champions League tegen Valencia vanavond verloren. Het werd 0-1 in de Arena. Tegelijkertijd won Chelsea van Lille in de groep, waardoor de ploeg van Erik Ten Hag na de winterstop terugkeert in de Europa League.

De wedstrijd begon met meerdere kansen over en weer. In de 24-ste minuut kwam Valencia echter op voorsprong. Rodrigo wist de bal het doel van Onana in te koppen.

Mislukt

Ajax probeerde de achterstand daarna in te lopen, maar pogingen om te scoren mislukten. Ook Valencia zat niet stil. Doelman Onana kon een tweede doelpunt echter voorkomen.

Na de rust volgden er nog een paar grote kansen voor Ajax. Opvallend was dat Blind opeens op de grond ging zitten. Hij werd even verzorgd en kon daarna weer verder spelen.

Gele kaarten

Om een doelpunt te voorkomen, tackelde Tagliafico Valencia-speler Parejo. Tagliafico  kreeg een gele kaart. Daarna onstond er een opstootje. Onana en Parejo kregen daardoor ook een gele kaart. De vrije trap die Valencia mocht nemen mislukte.

De scheidsrechter gaf Donny van de Beek daarna een gele kaart. Dat gebeurde nadat Van de Beek een Valencia-speler raakte bij het maken van een sliding. Vallejo kreeg daarna ook nog geel wegens een tackle.

Rode kaart

Daarna liepen de gemoederen opnieuw hoog. Paulista raakte Tadic in het gezicht en kreeg meteen een rode kaart. Ook Tadic krijgt geel tijdens het opstootje.

Tot doelpunten kwam het niet meer. Ajax heeft zich daardoor niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Champions League.