112

Man (39) doodgeschoten in Amstelveen, peuter zat op achterbank

12 december 2019, 17.50 uur · Aangepast 12 december 2019, 22.01 uur · Door Redactie

Whatsapp

Bij sportschool Health City aan de Escapade in Amstelveen is vanmiddag een 39-jarige man uit Amstelveen doodgeschoten. Een 4-jarig kind zat op de achterbank toen dat gebeurde. Het slachtoffer is volgens meerdere media een bekende van de politie.

AT5

De schietpartij gebeurde rond 17.15 uur. Op sociale media gaan videobeelden rond die kort na de schietpartij zijn gemaakt. Daarop is te zien hoe het slachtoffer naast een zwarte auto ligt. Het rechter achterportier staat open.

Kind op achterbank

Het kind dat op de achterbank zat is ongedeerd gebleven en is opgevangen door familie, meldt de politie. Na de schietpartij werd gezocht naar een zilveren Volkswagen Transporter met geblindeerde achterruiten. Via Burgernet werd opgeroepen om de inzittenden niet zelf te benaderen.

Een half uur na de schietpartij werd aan de Buitensingel in Duivendrecht een brandende auto ontdekt. Het voertuig is helemaal uitgebrand. De politie vermoedt dat het om de vluchtauto gaat. Het gebied rond het voertuig werd aangemerkt als een plaats delict.

Inter Visual Studio

Afzetting

Rond 19.00 uur renden bij het parkeerterrein meerdere nabestaanden door de afzetting. Onder andere een man en een vrouw renden onder het lint door. Zij schreeuwden het uit toen zij doorkregen dat het slachtoffer echt was overleden.

Kinderen van een nabijgelegen buitenschoolse opvang werden na de schietpartij enige tijd binnengehouden. Inmiddels zijn die kinderen door ouders opgehaald.

Meedogenloos

Het is zeker niet de eerste keer dat iemand wordt doodgeschoten in het bijzijn van een kind. Anderhalve maand geleden werd de 34-jarige Seif Ahmed nog in het bijzijn van zijn kind doodgeschoten in een auto in Duivendrecht. 

Whatsapp