112

Politie toont beelden van zeer zware mishandeling op Leidsebrug

13 december 2019, 13.05 uur · Door Redactie

Whatsapp

De politie is op zoek naar vier mannen die ervan worden verdacht vorige maand een 24-jarige Amsterdammer zeer zwaar te hebben mishandeld op de Leidsebrug. Zelfs toen het slachtoffer knock-out ging nadat hij was gewurgd gingen de mannen door met schoppen en slaan. Bewakingscamera's hebben het hele incident vastgelegd.

In het AT5-programma Bureau 020 geeft de politie slechts een deel van de beelden vrij omdat het bekijken van alle beelden als zeer schokkend kan worden ervaren. Het slachtoffer is in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 november met vrienden op stap geweest als hij met ze richting de taxistandplaats bij de Leidsebrug loopt. Vanaf daar gaat het helemaal mis.

Beelden

Op de camerabeelden is te zien dat er een vechtpartij ontstaat tussen meerdere mannen. Eerst wordt een man onderuit geschopt, en vervolgens wordt er over en weer flink geschopt en geslagen.

Dan moet de 24-jarige Amsterdammer het helemaal ontgelden, wanneer hij wordt vastgepakt door een man met een rode jas. De beelden van dat moment worden niet getoond omdat ze te heftig zijn om uit te zenden.

Bewusteloos

Het slachtoffer wordt door de man in de rode jas in een wurggreep gehouden, net zo lang tot hij zijn bewustzijn verliest. Zelfs als het slachtoffer bewusteloos op straat ligt, wordt hij nog geschopt en geslagen. De verdachten lopen vervolgens weg en laten hem voor dood achter.

Angstige ervaring

'Het is een heel erg heftige ervaring geweest voor het slachtoffer', zegt politiewoordvoerder Marijke Stor in het AT5-programma Bureau 020. 'Vooral de wurggreep was een angstig moment. Het slachtoffer heeft echt gedacht dat zijn einde naderde.' 

AT5

Quote

'Het slachtoffer voelde dat hij bewusteloos raakte, hij dacht echt dat zijn einde naderde'

Marijke stor, politiewoordvoerder

Signalement

Dankzij de bewakingsbeelden heeft de politie een duidelijk signalement kunnen opmaken. Bij de mishandeling zijn vier mannen betrokken. De man die het slachtoffer wurgt draagt een opvallend rode jas. Hij is ongeveer 30 jaar oud, rond de 1.90 lang en hij heeft een lichte huidskleur.

De tweede verdachte is een man met een lichte tot licht getinte huidskleur. Hij heeft een normaal postuur, donker haar en tijdens de mishandeling droeg hij een driekwart lange jas.

De derde man heeft een getinte huidskleur met een normaal postuur. Op de beelden is te zien dat hij een petje en een donkere jas met daaronder een Adidas-trui draagt.

De vierde verdachte heeft een getinte huidskleur. Ook is op de camerabeelden te zien dat hij een normaal postuur heeft en kort geblondeerd haar. Hij droeg donkere kleding en een witte trui met een opvallende opdruk.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.

Whatsapp