Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax voor het eerst in ruim veertig jaar tegen Telstar: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit'

18 december 2019, 07.00 uur · Aangepast 18 december 2019, 07.17 uur · Door Redactie

Ajax neemt het vanavond voor het eerst in ruim veertig jaar in Velsen-Zuid weer eens op tegen Telstar in een officieel duel. Ajax moet zien af te rekenen met een slechte reeks, voor Telstar wordt het vanavond hopen op een stunt.

Geen enkele goal wist Ajax in de afgelopen drie duels te maken. Tegen achtereenvolgens Willem II, Valencia en AZ werd bovendien verloren. Ondanks de nodige blessures waar de landskampioen mee te kampen heeft, mag toch verwacht worden dat Telstar een te nemen horde is.

Toch waakt coach Erik ten Hag voor onderschatting en noemde hij de wedstrijd tegen Telstar gisteren 'superbelangrijk'. 'We moeten gewoon iedere wedstrijd winnen. We willen voor iedere titel gaan.'

Voor het laatste officiële duel dat de twee clubs in Velsen-Zuid tegen elkaar afwerkten, moeten we terug naar 25 september 1977, tijdens het vooralsnog laatste seizoen dat Telstar uitkwam in de Eredivisie. 'Ik heb alleen maar achter mijn tegenstanders aan lopen sprinten. Als rechtsbuiten. Dat weet ik nog wel. Het was natuurlijk een vol stadion', zegt Peter Caljouw, die toen voor Telstar voetbalde, tegen NH Nieuws. 

AT5

Destijds won Ajax met 0-3, maar volgens Caljouw is het best mogelijk dat het dit keer dichter bij elkaar ligt of dat Telstar het duel zelfs weet te winnen. 'Wie weet, de wonderen zijn de wereld nog niet uit', aldus Caljouw.

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur.