Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijk files door boeren en bouwvakkers: 'Ga voorbereid op weg'

17 december 2019, 22.25 uur · Aangepast 17 december 2019, 22.54 uur
Door Redactie · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Wie morgenochtend met de auto de weg op gaat, moet rekening houden met vertraging door protestacties van boeren en bouwvakkers.

Daarvoor waarschuwt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Hoe de acties eruit zien en wat de gevolgen zijn is nog onduidelijk. Weggebruikers wordt geadviseerd goed voorbereid op pad te gaan en het nieuws te volgen. 

Massaler dan ooit

De stichting Bouw in Verzet riep actievoerders eerder al op om morgen een 'landelijke actiedag' te houden, die 'grootser en massaler dan ooit' moet worden. Ze willen zo protesteren tegen de komende stikstofmaatregelen van het kabinet. Vermoedelijk wordt er morgenochtend expres langzaam gereden, waardoor files ontstaan.

Op Facebook worden verschillende verzamellocaties genoemd. In en rond Amsterdam wordt er niet verzameld, maar het is onduidelijk waar de actievoerders heen rijden of vandaan komen. Tijdens vorige demonstraties in Den Haag werden er wel trekkers gespot op de A10

A10 Zuid en A1

De ANWB verwacht morgen een zware ochtendspits. Naar verwachting staan er in ieder geval files op de A10 Zuid en de A1. Ook Rijkswaterstaat Verkeersinformatie adviseert weggebruikers de verkeersinformatie in de gaten te houden.

Het ministerie waarschuwt dat blokkades en trekkers op de snelweg niet zijn toegestaan. 'Er wordt toezicht gehouden en ingegrepen waar mogelijk.'