Ajax weet weer wat winnen is en bekert door

18 december 2019, 20.25 uur · Door Redactie

Ajax heeft met moeite de achtste finale van de beker bereikt. In Velsen-Zuid werd het tegen Telstar 3-4.

Bij Telstar keek men uit naar het bekerduel. Het was voor het eerst in ruim veertig jaar dat Ajax op bezoek kwam en het stadion was dan ook binnen een mum van tijd uitverkocht. Bij Ajax heerste niet bepaald een feeststemming. Het elftal oogt na een ontzettend intens jaar vermoeid en kampt met vele pijntjes en blessures. Mede daardoor verloor het elftal drie keer op rij, zonder te scoren.

Hoewel Ajax slordig aan de wedstrijd begon, stond het na 28 minuten al op een comfortabele voorsprong. Lang en Dest kwamen tot scoren, in beide gevallen na goed voorbereidend werk van Donny van de Beek.

Ajax-jeugdtrainer

Toch was 0-2 niet de ruststand. Uit een corner kopte Korpershoek de 1-2 binnen. De middenvelder en aanvoerder van Telstar is tevens assistent-trainer van Ajax onder 14. Na rust was het weer Ajax dat tot scoren kwam.  Ekkelenkamp tikte in de 48e minuut binnen, Dest maakte tien minuten later op fraaie wijze z'n tweede van de avond.

Ajax bleek vanavond kwetsbaar uit corners, want ook Benamar kon binnen knikken. In de slotfase werd het nog akelig spannend, toen Telstar makkelijk door de verdediging van Ajax kon combineren en Kharchouch de 3-4 kon maken. Telstar zette nog aan, maar kon niet meer op gelijke hoogte komen.

Door de doelpunten komt Ajax in 2019 op een totaal van 157 doelpunten, een record in de clubgeschiedenis. De loting voor de achtste finale van de KNVB-Beker is zaterdagavond.