Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Nieuwe beelden van serie-aanrander die mogelijk al twintig jaar actief is in Zuid

20 december 2019, 13.12 uur · Aangepast 20 december 2019, 18.34 uur · Door Redactie

De politie heeft nieuwe beelden vrijgegeven van de man die meerdere vrouwen heeft aangerand in Zuid en Buitenveldert. Op de niet eerder vertoonde beelden is te zien hoe de man te werk gaat. De politie heeft sterk het vermoeden dat de man al sinds het jaar 2000 actief is.

Op de beelden zie je de man eerst een stuk achter de slachtoffers aan fietsen. Verderop slaat de verdachte toe. Dan gaat hij naast ze fietsen en betast één van de drie. Voordat de meisjes doorhebben wat er gebeurt, is de aanrander al weggefietst. 

Heftige ervaring

De politie wil zo snel mogelijk de serie-aanrander aanhouden, vooral ook omdat het om jonge slachtoffers gaat. 'Je ziet op de beelden deze jonge meisjes fietsen op klaarlichte dag, een moment dat iedereen zich heel veilig hoort te voelen. Dan is daar ineens een man die zich nergens wat van aantrekt en één van de meisjes betast', vertelt politiewoordvoerder Esther Izaks in het AT5 programma Bureau020. 'Wij vinden zijn gedrag allereerst zeer zorgelijk maar het is natuurlijk vooral ook strafbaar". 

Quote

'Wij vinden zijn gedrag allereerst zeer zorgelijk maar het is natuurlijk vooral ook strafbaar'

Esther izaks, politie

Meerdere slachtoffers

De man heeft vermoedelijk over een periode van meerdere jaren,  in ieder geval in 2000, 2008 en 2013, tientallen slachtoffers gemaakt. Dit weten de rechercheurs omdat bij elke zedendelict zaak wordt gekeken of er overeenkomsten zijn met andere zaken. In dit onderzoek kwamen ze erachter dat er behoorlijk wat aangiftes waren van soortgelijke aanrandingen door de jaren heen. De aanrander benadert zijn slachtoffers vanaf een fiets.

Signalement

Eerder werd in het AT5 programma Bureau020 ook al aandacht besteed aan deze zaak. Toen waren de beelden minder scherp. Op de nieuwe vrijgegeven beelden is te zien dat de man tijdens de aanranding een sweatshirt draagt met twee cirkels op zijn borst. Ook is bekend dat de verdachte een blanke huidskleur, kort haar en een normaal postuur heeft. De politie roept getuigen op die de verdachte herkennen zich te melden.

AT5

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.