Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Zes medeverdachten van Taghi weer vrijgelaten

20 december 2019, 13.17 uur · Door Redactie

De zes medeverdachten van Ridouan Taghi die de afgelopen dagen zijn aangehouden, zijn weer vrijgelaten. Een van hen wordt verdacht van witwassen.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Taghi werd maandag aangehouden in een woning in Dubai. Hij is hoofdverdachte in de zaak Marengo, die draait om liquidaties en grootschalige handel van onder andere cocaïne.

De politie deed de afgelopen dagen in ten minste acht woningen huiszoekingen, waarbij vijf mannen en een vrouw in de leeftijd van 29 tot 45 jaar werden aangehouden. Zij zijn nu dus weer vrijgelaten. Wel duurt het onderzoek tegen hen nog voort.

Witwassen

De man die verdacht wordt van witwassen, zou van 2015 tot 2018 een appartement hebben gehuurd voor Taghi in Brussel. Bij de doorzoeking van de woning van de 45-jarige man in Amsterdam is beslag gelegd op telefoons, laptops, een kostbaar horloge, 14.100 euro contant geld en bijna anderhalve kilo hasj. De opgelegde voorlopige hechtenis van de man is op verzoek van de officier van justitie van het Landelijk Parket geschorst.