Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari moet opgeven in duel Rico Verhoeven door blessure

21 december 2019, 22.55 uur · Aangepast 22 december 2019, 08.22 uur · Door Redactie

Badr Hari heeft vanavond in het Gelredome in Arnhem geen revanche kunnen nemen op Rico Verhoeven. De Amsterdammer beleefde een dramatisch einde doordat hij in de derde ronde moest opgeven door een blessure aan de enkel.

Glory

Verhoeven blijft daardoor wereldkampioen kickboksen in de zwaargewichtklasse.

Hari was bijzonder aangeslagen en schreeuwde het uit van frustratie. Hij leek juist goed op weg en bracht Verhoeven tot twee maal toe zelfs aan het wankelen. Maar Verhoeven was nog niet verslagen. Toen Hari na een hoge trap op de grond viel, kon hij niet meer opstaan. 

Gevecht van de eeuw

De wedstrijd tussen Badr Hari en Rico Verhoeven werd door velen ook wel het gevecht van de eeuw genoemd. Vechtsportliefhebbers in Nederland kijken al jarenlang uit naar het tweede gevecht tussen de twee heren. Hari moest drie jaar geleden de wedstrijd tegen Verhoeven in het Duitse Oberhausen staken vanwege een armblessure. 

In totaal waren 31.000 mensen in het Arnhemse Gelredome getuige van het gevecht: het is een all-time toeschouwersrecord voor kickboksbond Glory. Normaal gesproken bezoeken maximaal twintigduizend mensen de wedstrijden van Glory. 

Zij waren overigens niet enige die de teleurstellende partij zagen. Stichting KijkOnderzoek meldt zondagochtend dat er maarliefst 3,5 miljoen mensen naar de uitzending van Veronica hebben gekeken.

In de ring

De 35-jarige Hari stond de laatste vijf jaar slechts drie keer in de ring. Twee van die wedstrijden, waaronder die van vandaag, waren tegen Verhoeven. De geringe activiteit van de Amsterdammer had onder meer te maken met een gevangenisstraf en een dopingschorsing.

In mei van dit jaar tekende Hari een driejarig contract bij Glory. De afspraak is dat hij zeker zes wedstrijden gaat vechten.