Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Afscheidswedstrijd voor Wesley Sneijder, veel oud-Ajacieden aanwezig

24 december 2019, 09.44 uur · Aangepast 24 december 2019, 09.59 uur · Door Redactie

Hij speelde bijna 600 duels in clubverband en is met 134 interlands Nederlands recordinternational. Een afscheidswedstrijd voor Wesley Sneijder kon dan ook eigenlijk niet uitblijven. Op woensdag 3 juni is het zover en veel oud-Ajacieden zullen erbij zijn.

Dat vertelt Sneijder aan De TelegraafDe 35-jarige middenvelder maakte deze zomer bekend zijn laatste officiële wedstrijd gespeeld te hebben. Sneijder maakte in 2003 namens Ajax zijn debuut in het betaald voetbal. In totaal kwam Sneijder tot 180 duels voor Ajax. Daarna speelde hij nog voor Real Madrid, Internazionale, Galatasaray, OGC Nice en Al Gharafa. 

Litmanen en Mourinho

Voor het duel in Utrecht heeft Sneijder oud-teamgenoten van Oranje uitgenodigd, net als spelers met wie hij tijdens zijn clubcarríère samenspeelde. Namens het Oranje-sterrenelftal zullen in elk geval de oud-Ajacieden Clarence Seedorf, Patrick Kluivert, Edgar Davids, John Heitinga, Nigel de Jong en André Ooijer in actie komen. 

Ook in het team met internationale sterren vinden we de namen van twee oud-Ajacieden terug. Jari Litmanen en Christian Chivu zullen namelijk ook naar Utrecht afreizen voor de wedstrijd. Bert van Marwijk en José Mourinho zijn de coaches van de twee teams.