Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nepvrachtwagenchauffeurs stelen voor miljoenen euro's op Schiphol

7 januari 2020, 22.44 uur · Aangepast 8 januari 2020, 06.42 uur · Door Redactie

Drie mannen hebben deze zomer een grote hoeveelheid dozen met elektronica gestolen uit een loods aan de Rangoonweg op Schiphol. Ze gebruikten daarbij twee vrachtwagens. 

Opsporing Verzocht

De dieven sloegen in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni toe. Ze gebruikten twee vrachtwagens met gestolen kentekenplaten en hadden zelf een elektrische palletwagen bij zich, zodat een van hen de dozen de vrachtwagens in kon rijden. Om niet op te vallen droeg hij een geel hesje.

Drones

In de dozen zaten telefoons, drones en actioncamera's. In totaal hadden die een waarde van zo'n drie miljoen euro. Daarnaast namen de mannen ook onderdelen met tuinverlichting mee, maar dat gebeurde vermoedelijk per ongeluk. Een aantal van die onderdelen zijn later ook gevonden in een loods in Beverwijk.

Een van de vrachtwagens is al in april in Gelderland gekocht door twee mannen. Een koper is inmiddels opgepakt. De ander is nog voortvluchtig. Hij heeft een kaal hoofd en werd 'Appie' genoemd. De man is ongeveer 1.70 meter lang, wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat en sprak met een Amsterdams accent.

Niet gevonden

De gestolen elektronica is nog niet gevonden. De Koninklijke Marechaussee is op zoek naar mensen die meer over de diefstal, buit of de daders weten.