Start van hoofdcontent

Stad

nl

Medewerker Stadgenoot maakte miljoenen over naar eigen rekening

8 januari 2020, 09.36 uur · Aangepast 8 januari 2020, 11.28 uur · Door Redactie

Een medewerker van woningcoporatie Stadgenoot heeft miljoenen euro's weggesluisd. De medewerker bekende de fraude meteen toen zij er begin september mee werd geconfronteerd.

Google Maps

Een woordvoerder van Stadgenoot bevestigt dat naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf.  'Begin september is de fraude geconstateerd. We hebben daarna meteen aangifte gedaan en gaan proberen het bedrag te verhalen.' De woordvoerder verwacht dat het Openbaar Ministerie tot strafrechtelijke vervolging over gaat.

De vrouw werkte als senior financieel medewerkster bij de corporatie. Op die manier kon zij grote geldbedragen overmaken op de rekening van haar minderjarige dochter. Het geld zou zij gebruiken om te gokken of om dure vakanties te boeken.

De vrouw zou enkele jaren op die manier geopereerd hebben. Maar dat kan de woningcorporatie nu niet bevestigen. Wel is er een forensisch accountant ingeschakeld die onderzoekt of er meer van dit soort lekken in de organisatie zijn. De uitkomsten van dat onderzoek worden over ongeveer een maand verwacht.