Start van hoofdcontent
nl

Spoedonderhoud tramspoor Jan Evertsenstraat

8 januari 2020, 15.24 uur · Aangepast 10 januari 2020, 14.36 uur · Door Redactie

Het tramspoor bij de Jan Evertsenstraat ter hoogte van het Mercatorplein en de Orteliusstraat krijgt met spoed een onderhoudsbeurt. 'Om te voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat hebben we besloten om het versneld op te knappen,' vertelt projectleider Martin de Lange.

AT5

Het tramspoor moet opnieuw gestabiliseerd en verankerd worden om veilig en comfortabel te kunnen  rijden. De spoedoperatie heeft een aantal gevolgen voor het verkeer, maar fietsers zijn overwegend positief: ''Even afstappen, verder heb ik er niet zoveel last van', vertelt een vrouw met bakfiets.

Geluidshinder versus geluidsoverlast

De operatie moet voorkomen dat de ligging van het spoor nog meer verslechtert. Met de werkzaamheden worden de verzakkingen van het spoor opgelost.  'De ligging van dit spoor verslechterde snel en dat betekent dat als er wat in de fundatie kapot gaat, wat bij dit spoor het geval was, je een versterkt geluidseffect krijgt (van de tram),' vertelt de Lange. 

De werkzaamheden zijn, in tegenstelling tot het nieuwe spoor, niet geheel zonder geluidshinder. Om dit te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk overdag gedaan: 'Zo hebben mensen nog hun nachtrust,' aldus de Lange.

Gevolgen voor het verkeer

Om de spoedoperatie zo goed mogelijk te laten verlopen, worden de rijbaan en het fietspad op de Jan Evertsenstraat tussen de Orteliusstraat en het Mercatorplein afwisselend in één richting afgesloten. Voor auto- en vrachtverkeer geldt een omleiding. Fietsers worden over het voetpad langs het werk geleid. De werkzaamheden duren tot 22 februari 2020.