Start van hoofdcontent

112

nl

Klant berooft en mishandelt taxichauffeur na rit van 300 kilometer

12 januari 2020, 13.00 uur · Door Redactie

Een man die een taxi niet (helemaal) kon betalen heeft de chauffeur zwaar mishandeld en beroofd. Dit gebeurde afgelopen zomer, op donderdag 4 juli. De klant liet zich van Amsterdam naar Brabant rijden en wilde daarna weer terug. De kosten voor de taxirit liepen op tot in de honderden euro's. De politie heeft beelden van de verdachte vrijgegeven.

AT5

De chauffeur pikt de klant op bij een hotel aan de Panamalaan in Oost. Hij wil naar het Noord-Brabantse Overloon om daar iets af te geven aan een vriend.

Argwaan

Als de chauffeur en de verdachte zijn aangekomen in het plaatsje rijden ze langs meerdere adressen, maar de genoemde vriend is nergens te bekennen. Op dat moment krijgt de chauffeur argwaan en wil hij dat de man de rit gaat betalen. 

De klant pakt zijn pinpas en probeert in de auto een paar keer te pinnen, dit lukt niet. Dan haalt hij 125 euro uit zijn heuptas en wil met dit geld de rit betalen. Dat kan, maar het is niet genoeg want de kosten zijn opgelopen tot 230 euro. Meer geld heeft hij niet, dus besluiten ze naar een pinautomaat te rijden. 

Bij de supermarkt lukt het de verdachte om 100 euro te pinnen, nog steeds niet genoeg dus. Hij zegt dat hij in Amsterdam de rest bedrag kan betalen en vraagt de chauffeur terug te rijden. 

Quote

'Hij werd er duizelig van en moest vechten voor zijn leven'

LEX VAN LIEBERGEN, POLITIE amsterdam

Wurgen

Terug in Amsterdam vraagt de klant de chauffeur te stoppen ter hoogte van het Entropothof in Oost, niet ver van het hotel waar hij eerder die dag is opgehaald. De man stapt uit en trekt de chauffeurspas uit de houder. Daarna komt hij terug de auto in en valt de chauffeur aan. Met veel kracht knijpt hij zijn keel dicht en daarna krijgt de chauffeur nog een paar harde klappen in zijn gezicht. Vervolgens pakt de klant het al betaalde geld uit de broekzak van de chauffeur en gaat er vandoor. 

Grote impact

Het slachtoffer heeft behoorlijk letsel opgelopen, zegt politiewoordvoerder Lex van Liebergen in het AT5-programma Bureau 020.  'De verdachte kneep de keel van het slachtoffer zo hard dicht dat hij niet meer kon schreeuwen. Het voelde alsof hij moest vechten voor zijn leven. Het slachtoffer moest behandeld worden in het ziekenhuis'. 

Signalement

Dankzij de bewakingsbeelden heeft de politie een signalement van de dader. Het gaat om een Engelssprekende man van ongeveer 19 tot 21 jaar. De slanke man is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een getinte tot donkergetinte huidskleur en kort donker haar. 

Hij had een zwarte hoodie aan met witte opdruk op de achterkant, een blauwe spijkerbroek met gaten en donkere sportschoenen met witte zolen. Daarnaast had hij een opvallende zwarte rugtas met daarop de  grote witte letters van het merk BALR. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.