Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Meerdere mensen slachtoffer van babbeltruc in Centrum en Oost

15 januari 2020, 15.40 uur · Aangepast 6 mei 2020, 15.53 uur · Door Redactie

Iemand te hulp schieten om vervolgens bestolen te worden van je bankpas. Het overkomt meerdere slachtoffers in juli en september afgelopen jaar in Oost en het Centrum. Twee mannen die de gestolen betaalpassen vervolgens gebruiken zijn vastgelegd door bewakingscamera's. De schade is fors, de mannen hebben voor duizenden euro's gepind. 

AT5

Afgelopen juli is één van de verdachten vastgelegd door bewakingscamera's bij een pinautomaat in het Centrum. De betaalpas is een paar dagen eerder gestolen. Of de man die pint ook de dief is, is niet duidelijk. 

Truc

De eigenaar van de betaalpas is op leeftijd en wordt in juli aangesproken bij een parkeerautomaat in het Centrum. De man vertelt dat hij geen pinpas bij zich heeft en dus niet kan betalen. Het slachtoffer schiet te hulp en in ruil voor cash betaalt hij het openstaande bedrag voor de man. Op dit moment wordt waarschijnlijk de pincode afgekeken. Later wordt de betaalpas op onduidelijke wijze gestolen. Diezelfde maand worden meerdere mensen het slachtoffer van deze truc. 

Parfurmerie

In een parfumerie komt de verdachte samen met een man met in gestreept t-shirt opnieuw in beeld. De tweede man is ook verdachte in deze zaak. De twee kijken wat in het rond en als ze hebben gevonden waar ze naar op zoek zijn lopen ze richting de kassa. De verdachten rekenen af met de gestolen pinpas. 

Opnieuw raak

In september is het weer raak. Ook nu worden meerdere mensen op dezelfde manier bestolen van hun pinpas, dit keer in Oost. De gestolen pinpassen worden opnieuw gebruikt. De verdachte die is vastgelegd door bewakingsamera's kwam zeer waarschijnlijk ook in juli al in beeld. De man doet opnieuw meerdere aankopen met de gestolen pas. In totaal hebben de verdachten voor duizenden euro's gepind.

Signalement

De politie is op zoek naar twee mannen. De eerste verdachte is een man met een lichte huidskleur en een normaal postuur. De tweede verdachte is een man met een fors postuur, een lichte tot licht getinte huidskleur en een baard.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.