Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Beelden: Herkent u de man die geld pint met een gestolen bankpas in Zuid?

19 januari 2020, 13.00 uur · Aangepast 20 januari 2020, 10.40 uur · Door Redactie

De politie is op zoek naar twee mannen die eind oktober een man overvallen in zijn woning in Zuid. Eén van de mogelijke overvallers is vastgelegd door een bewakingscamera, terwijl hij aan het pinnen is met de bankpas die bij de overval buit gemaakt werd. 

AT5

Het is kwart voor twaalf als het slachtoffer ligt te slapen in zijn woning aan de Deurloostraat. Hij wordt wakker van een geluid bij de voordeur, als het slachtoffer poolshoogte gaat nemen, staan er twee mannen voor de deur. 

Betaalgegevens

De mannen weten binnen te komen en dwingen het slachtoffer zijn betaalgegevens af te staan. Eén van de verdachten gaat er met de pinpas van het slachtoffer vandoor, waarschijnlijk gaat hij pinnen bij een pinautomaat op de Rijnstraat. De man die pint met de gestolen pinpas is vastgelegd op bewakingscamera's, hij is mogelijk één van de twee overvallers naar wie de politie op zoek is.

Terwijl één van de verdachten een flink geldbedrag pint, blijft de andere man in de woning. Niet veel later gaat ook hij er vandoor. 

Loopje

Wat opvalt is de manier van lopen van de man. 'Op de beelden lijkt hij o-benen te hebben', zegt politiewoordvoerder Marijke Stor in het AT5-programma Bureau 020. 

Signalement

De verdachte die te zien is op de beelden is een man met een donkergetinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een normaal postuur en draagt een grijze hoodie met een jas erover. 

De man die niet te zien is op de beelden maar wel verdacht wordt van de overval op de woning, heeft een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.75 meter lang, draagt een donker trainingsjack en een donkere broek. Ook heeft de verdachte het slachtoffer verteld dat hij 19 jaar oud is. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.