Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote schade na woningbrand: 'Ik moest door een vuurregen naar buiten'

19 januari 2020, 12.11 uur · Aangepast 19 januari 2020, 12.21 uur · Door Redactie

Help, help, hoorde de bewoner haar buurman van de woning aan de President Kennedylaan roepen. Toen keek ze uit het raam en zag ze ineens een grote rode gloed. 'Ik moest door de vuurregen naar buiten.'

Vanmorgen vroeg, iets na 7.00 uur, woedde er een grote brand in een woning aan President Kennedylaan in Zuid. Vermoedelijk veroorzaakt door een brandende kaars. De gevolgen voor de woning zijn aanzienlijk, maar ook aangrenzende appartementen hebben flinke schade.

Glas breken

De brand brak uit in het appartement van een gezin op de eerste etage. De kinderen waren op dat moment elders aan het logeren. 'Ik kon niet goed slapen en hoorde ineens wat gestommel', zegt een onderbuurvrouw. 'Daarna hoorde ik het glas breken en mijn bovenbuurman om hulp schreeuwen.'

Ze wist niet wat er aan de hand was en pakte eerst haar bril. 'Ik heb ook mijn telefoon gepakt, kleren aangetrokken en toen keek ik naar buiten. Ik zag een onwijs rode gloed. Dat is niet best, dacht ik.' Ze greep de kat en liep zo snel mogelijk de voordeur uit, door de vuurregen.

In slaapkamer

Volgens brandweer is het vuur in de slaapkamer ontstaan. Die is dan ook volledig uitgebrand. De rest van de woning heeft grote roetschade. Twee mensen hadden dusdanig veel rook ingeademd dat ze naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. 

Enkele andere woningen in het complex zijn zo zwaar beschadigd dat de bewoners tijdelijk moeten uitwijken naar een hotel.