Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie positief verrast over goal Gravenberch: 'Hij is 17 jaar oud hè?'

20 januari 2020, 19.53 uur · Aangepast 25 januari 2020, 12.25 uur · Door Redactie

Na de 2-1 tegen Sparta heeft Ajax na gistermiddag zijn eerste competitieduel van 2020 gewonnen. Kale en Kokkie zijn daardoor goedgemutst. Ook komen ze met een nieuwe element in hun video: een quiz voor het goede doel.

Toch kijken de mannen met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd van zondag. 

Volgens Kokkie begon de ploeg goed. 'Maar aan het einde van de wedstrijd was ik er niet zo gerust op', zegt Kokkie. Ook Kale kijkt er op die manier op terug: 'Het was 20 minuten leuk voetbal, maar je ziet hoe hard dat elftal aan het zoeken is bij het uitvallen van Ziyech.'

De mannen vonden de wedstrijd dan ook niet om aan te zien. Wel zijn ze blij met de goal van Van de Beek en positief verrast door Gravenberch. 'Hij is 17 jaar oud hè?' zegt Kokkie. 'Hij staat daar, zet een aanvalletje op en is er op tijd om hem zelf af te maken.'

Quiz van Wim

Kale en Kokkie gaan ook iets nieuws doen. Vanaf vandaag hopen ze samen met oud-voetballer Wim Suurbier geld op te halen voor Only Friends, de sport voor kinderen met een lichamelijke beperking. De mannen gaan dit doen door iedere week een quizvraag aan het publiek te stellen.

De eerste vraag die Suurbier stelt, gaat over zijn eigen voetbalcarrière.

Van 1964 tot 1977 speelde ik bij Ajax, bij welke andere Nederlandse clubs speelde ik nog meer?
A) Sparta Rotterdam
B) FC Haarlem
C) AZ'67

Mensen die Only Friends willen steunen, kunnen meedoen aan de quiz. Deelnemers wordt gevraagd een SMS te sturen naar 4333 met het woord friends [spatie] en het goede antwoord A, B, of C. Een smsje sturen kost drie euro, daarvan gaat de volledige opbrengst naar het goede doel. 

Bovendien is er nog wat te winnen. Uit inzenders van het goede antwoord op de vraag, wordt een winnaar getrokken die een exclusief Cruijff-shirt krijgt, gesigneerd door Wim Suurbier.

Degene die aan het eind van het seizoen de meeste vragen goed heeft, maakt kans om samen met een vriend of vriendin een thuiswedstrijd van Ajax mee te maken vanuit een skybox in de Johan Cruijff Arena. De winnaar van het Cruijff-shirt wordt bekend gemaakt in de volgende aflevering van Kale en Kokkie.