Start van hoofdcontent

Politiek

nl

SP: onacceptabel dat bewoners Kleine Die uit stad verdrongen worden

23 januari 2020, 20.30 uur · Door Redactie

De bewoners van 114 woningen in de wijk De Kleine Die in Noord gaan een onzekere toekomst tegemoet. Veel van de woningen verkeren in slechte staat en moeten opgeknapt of zelfs gesloopt worden. Mocht verhuurder Ymere kiezen voor dat laatste, dan is het nog maar de vraag of de bewoners terug mogen keren in de nieuw te bouwen huizen. Maar daar wil de SP een stokje voor steken.

Gemeenteraadslid Erik Flentge is bang dat de Noorderlingen langzaam uit de stad verdreven worden en daarom heeft hij vandaag vragen gesteld aan het stadsbestuur. 

Hij vindt dat Ymere schuld heeft aan de slechte staat van de huizen, door jarenlang geen onderhoud te plegen. Flentge wil weten of het stadsbestuur die mening deelt. Ook vraagt hij zich af of de woningcorporatie zich wel aan alle afspraken houdt en of de woonwensen van bewoners voldoende meegenomen worden in een uiteindelijk besluit.

AT5

Uit een enquête van de bewonerscommissie gehouden onder negentig huishoudens bleek dat de bewoners van 77 woningen wel een renovatie, maar geen sloop willen. 'Ik woon hier in totaal 42 jaar', vertelde bewoner Remco van Twiller. 'En ik zou zomaar het risico kunnen lopen om in de buurt waar ik groot geworden en geboren ben, uiteindelijk niet dood kan gaan.'

Ymere heeft aangegeven over een paar maanden te besluiten over de buurt. Tot die tijd wil de corporatie niets zeggen over de toekomst van bewoners van De Kleine Die. Flentge wil dat het stadsbestuur met Ymere om tafel gaat om zo te komen tot een plan 'dat kan rekenen op breed draagvlak in de buurt'.