Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Man ligt twee weken in coma na zware mishandeling in West

31 januari 2020, 13.07 uur · Aangepast 31 januari 2020, 13.17 uur · Door Redactie

Een 50-jarige man is halverwege november het slachtoffer geworden van een zware mishandeling in een woning aan de Jan Maijenstraat. Een groep onbekende mannen heeft hem zo ernstig toegetakeld dat hij in coma is geraakt. De politie is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

AT5 / Luuk Koenen

Het slachtoffer is in de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 november op bezoek bij een vriendin en haar kennis aan de Jan Maijenstraat. Het is rond kwart over twee in de nacht als er opeens wordt aangebeld. Het latere slachtoffer doet de deur open en treft een groep onbekende mannen.

De vriendin en de kennis horen een hoop lawaai uit de gang komen. De kennis gaat naar de hal om poolshoogte te nemen. Daar ziet hij de groep mannen het slachtoffer zwaar mishandelen.  

Uit angst zelf ook mishandeld te worden, rent de kennis direct weg. Even later gaat hij terug en ziet hij het slachtoffer zwaargewond en bewusteloos in de gang liggen. De groep mannen is dan al vertrokken. De man belt direct de ambulance, die het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis brengt. Daar blijken de verwondingen zeer ernstig te zijn. De man ligt twee weken in coma. 

Quote

'Hij heeft geen idee waarom hem dit overkomen is'

politiewoordvoerder Rob van der veen

De 50-jarige man is weer bij bewustzijn, maar hij zit nog vol vragen. 'Hij heeft geen idee waarom hem dit overkomen is. Door die harde klappen weet hij ook niet wat er precies gebeurd is. Daarom is het voor ons van belang dat dat wij dat van anderen horen', vertelt politiewoordvoerder Rob van der Veen in het AT5-programma Bureau 020

Vlak na de mishandeling hebben politieagenten gesproken met de kennis en de vriend die bij haar was, maar het is de politie niet meer gelukt om op reguliere wijze (bellen/langsgaan) met hen in contact te komen.

De recherche is dan ook dringend op zoek naar die twee getuigen en roept hen op zich te melden. Ook komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord van de mishandeling. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.