Start van hoofdcontent

112

nl

Schietpartij Daalwijk houdt bewoners bezig: 'Het is me een raadsel wat er nou precies gebeurd is'

29 januari 2020, 19.00 uur · Aangepast 29 januari 2020, 20.29 uur · Door Redactie

Bewoners tasten nog in het duister wat betreft de schietpartij in Daalwijk van afgelopen maandagnacht. Rond 01.00 uur werd de politie gealarmeerd over een man met een schotwond in zijn rug. Hoewel drie verdachten zich de volgende ochtend al meldden, is er verder nog veel onduidelijkheid over het incident. 

Studenten die op de fiets stappen, een enkele bewoner die rustig de hond uitlaat en een glazenwasser die 'gewoon' zijn werk doet. Een dag na de schietpartij, waarbij een 26-jarige man om het leven kwam, is er weinig van de vreselijke gebeurtenis te merken op straat.

Toch blijkt het incident onder bewoners en studenten hét gesprek van de dag te zijn. 

'Het gebeurt vaker'

De meeste bewoners hebben er eigenlijk nauwelijks iets van meegekregen. Totdat ze de ochtend erna de voordeur uitstapten: er stond toen nog steeds overal politie.

Een aantal van hen kijkt niet meer op van een schietpartij. 'Het gebeurt hier de laatste tijd vaker hè.' Anderen schrikken toch wel als ze horen wat er is gebeurd. 'Een tijd geleden was er hier ook al een meisje dat uit het niets bijna is geraakt in haar woning, en nu dit'. 

Veel verhalen

Het is voor hen in elk geval niet duidelijk wat er nou precies gebeurd is. 'Het is me een raadsel', gaf een bewoner aan. Mede daardoor doen er veel verhalen de ronde over de schietpartij van maandagnacht.

Zo was er volgens een aantal bewoners een feestje in de woning, dat mogelijk uit de hand is gelopen. Ook zijn er wisselende berichten over het slachtoffer: was hij nou wel of niet een bewoner van het complex? 

Verdachten vast

De drie verdachten - twee mannen en een vrouw - die zich dinsdagochtend hebben gemeld, zitten voorlopig in elk geval nog vast. De recherche doet onderzoek naar de schietpartij en houdt alle scenario's open.

Minuut stilte

Om het 26-jarige slachtoffer te herdenken, wordt er donderdag rond 18.00 uur een minuut stilte gehouden. 'Want net als de andere bewoners vinden wij van de bewonerscommissie dit ontzettend heftig', staat er in een bericht op Facebook. 

Daarna zijn belangstellenden welkom in de gemeenschappelijke ruimte in de Darlingstraat 'om deze gebeurtenis collectief te kunnen verwerken.'