Start van hoofdcontent

Misdaad

nl

Beelden: overvaller met vuurwapen wil zelfs kleingeld van drogist in Zuid

2 februari 2020, 13.00 uur · Door Redactie

De politie heeft beelden vrijgegeven van een overvaller die halverwege november twee medewerkers van een drogist in Zuid de stuipen op het lijf jaagt. Van het ene op het andere moment staan de twee oog in oog met een overvaller met een vuurwapen die geld eist. 

AT5

Twee medewerkers van de drogist aan de Maasstraat zijn op donderdag 14 november rond sluitingstijd bezig bij de kassa. Tegen zes uur komt een man binnen die direct richting de toonbank gaat. Hij trekt een vuurwapen en houdt beide mensen onder schot. Hij wil de inhoud van de kassa.

Briefgeld niet voldoende

De man legt een donkerkleurige nylon tas op de toonbank waarin één van de medewerkers het briefgeld uit de kassa moet stoppen. Alleen het briefgeld is voor de overvaller niet voldoende. Uit angst stopt de medewerker ook snel wat kleingeld in de tas.

Nog steeds blijft de overvaller bij de balie staan. Hij wil ook het geld uit de andere kassalade hebben. Als de medewerkers aangeven dat daar geen geld in zit, pakt de man zijn buit en gaat er snel vandoor. De medewerkers blijven geschrokken achter.

Quote

'Overvallers houden helemaal geen rekening met slachtoffers. Het gaat hen alleen maar om het geld'

politiewoordvoerder rob van der veen

'Dit duurt maar heel even, maar het heeft natuurlijk een hele langdurige impact op iemand. Je krijgt een vuurwapen op je gericht. Overvallers houden er helemaal geen rekening mee met wat mensen overkomt. Het gaat hen alleen maar om het geld', zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen in het AT5-programma Bureau020

Signalement 

De overvaller is volgens de politie een man met een normaal postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij is ongeveer 1.90 meter lang en draagt een opvallende zwarte bril met vierkante glazen. De verdachte heeft grove poriën op zijn wangen en donkerkleurige ogen.

Op de beelden is te zien dat hij zijn gezicht bedekt met een grijs/zwarte sjaal met een V-motief. Ook is te zien dat hij een donkerkleurige regenjas draagt met capuchon over zijn hoofd. Verder draagt de man een spijkerbroek en grijze wollen handschoenen. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.