Gehavend Ajax wint in rommelige wedstrijd van PSV (1-0)

2 februari 2020, 18.50 uur · Aangepast 2 februari 2020, 20.12 uur · Door Redactie

In een rommelige en wisselende wedstrijd eindigde het duel van Ajax tegen PSV in een slordige 1-0. PSV verdedigde met volle overgave, maar was desondanks kansloos tegen Ajax.

In de eerste 25 minuten waren er kansen genoeg voor Ajax, maar meerdere keren stond er een muur van PSV'ers voor het doel. Daarna deed PSV de eerste serieuze poging om te scoren, maar dat bleef bij een poging.

In de 35e minuut kwam dan de langverwachte openingstreffer van Ajax. Van de Beek wist de bal in de richting van het doel te krijgen, maar werd gehinderd door Viergever. De voorzet van Van de Beek werd opgepikt door Promes die er 1-0 van maakte.

Opvallend is dat Promes na ruim tien minuten na zijn goal geblesseerd raakte en moest worden vervangen. Eerder had ook Veltman last van een blessure, waardoor er in de eerste helft al twee keer gewisseld moest worden.

Na de rust begon de wedstrijd rommelig, maar ook toen werden genoeg kansen gecreëerd door Ajax. In de 62e minuut moest opnieuw gewisseld worden nadat ook Babel geblesseerd raakte. Daarna verraste PSV zijn tegenstander door wat feller en onvoorspelbaarder te spelen.

In de slotfase krijgt Ajax in de 88e minuut een vrije trap na een overtreding van Dumfries, maar de poging van Tadic eindigde in de muur. De stand bleef 1-0.