Start van hoofdcontent

Achtergrond

nl

Met de trein of het vliegtuig: wie is er het eerst op Piccadilly Circus?

4 februari 2020, 06.19 uur · Aangepast 4 februari 2020, 13.49 uur · Door Redactie

Binnenkort gaat er een directe trein tussen Amsterdam en Londen, een goed en duurzaam alternatief voor het vliegtuig. Maar wat is er nou eigenlijk beter? AT5 probeert het vandaag uit. Een verslaggever stapt vanmorgen in het vliegtuig, een ander rijdt mee met een persritje van de nieuwe Eurostar. 

Met de Eurostar ben je binnenkort binnen vier uur van Amsterdam Centraal in hartje Londen. De trein, die nu nog een tussenstop maakt in Brussel-Zuid, gaat vanaf maart 2020 rijden. Het vliegtuig brengt je binnen een uur in de Britse hoofdstad, maar je moet 2 uur van tevoren aanwezig zijn en je arriveert dan buiten de stad. 

AT5 neemt vandaag de proef op de som, de verslaggevers kijken wie er als eerst bij Piccadilly Circus in hartje Londen arriveert. Ze houden je op de hoogte van hun vorderingen via het Instagramaccount van AT5. Uiteindelijk is elke reis anders natuurlijk, maar zo krijg je een aardig beeld van het verschil in reistijd, kosten en (on)gemak. 

Uitgesteld 

Al een aantal jaar is Eurostar bezig met de verbinding tussen Amsterdam en Londen, in 2017 werd het uitgesteld vanwege veiligheidscontroles. Ook de paspoortcontrole op Amsterdam Centraal moest nog worden geregeld. Al in Nederland moeten reizigers namelijk door een paspoortcontrole en bagagescans. Speciaal daarvoor werd werd er een terminal gebouwd door Eurostar. 

Inmiddels zijn beide verslaggevers bij Piccadilly Circus gearriveerd. De verslaggever die de trein pakte was er als eerste. Morgen volgt een analyse met de plussen en minnen van beide vervoerswijzen.