Start van hoofdcontent

Stad

nl

Code geel blijft van kracht: drukke ochtendspits door nasleep storm

10 februari 2020, 07.08 uur · Aangepast 10 februari 2020, 08.48 uur · Door Redactie

Hoewel het hoogtepunt van storm Ciara voorbij is, wordt er vandaag opnieuw overlast verwacht vanwege zware windstoten. Het KNMI heeft daarom code geel afgegeven.

Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Eerder op de dag waarschuwde Rijkswaterstaat Verkeersinformatie voor een 'zware spits', maar die bleef uit. 'De ochtendspits is wel eerder op gang gekomen, mogelijk omdat mensen toch wat eerder de weg op zijn gegaan vanwege de verwachte vertragingen', vertelt een woordvoerder.

'Piek al gehad'

Het verkeer stond volgens haar namelijk rond 06.15 uur al aardig vast. 'We hebben nu de piek wel gehad, maar het kan zijn dat de ochtendspits ook nog wat langer voortduurt.'

Of het vanavond ook weer druk is op de weg, valt volgens de woordvoerder nog niet te voorspellen. 'Wel geldt tijdens de avondspits nog steeds code geel. Automobilisten moeten daarom rekening houden met zware windstoten.'

Schiphol

Ook op Schiphol wordt er vandaag rekening gehouden met de storm. Een woordvoerder waarschuwt dat de luchthaven mogelijk opnieuw vluchten moet annuleren. Reizigers worden aangeraden om in elk geval rekening te houden met vertraging. 

Inmiddels zijn er al 220 vluchten geannuleerd, zo valt op te maken uit het vluchtschema. Het gaat volgens NH Nieuws vooral om vliegreizen binnen Europa. 

Lastig om te landen

Gisteren kon een groot aantal passagiers niet naar de gewenste bestemming vliegen. 240 vluchten van en naar Schiphol konden uiteindelijk niet doorgaan. 

Ook bleek het lastig te zijn om op de luchthaven te landen: een vliegtuig moest vijf keer een doorstart maken en is uiteindelijk teruggegaan naar de plek van vertrek in Madrid. 'Er was wel paniek: er waren dames echt hysterisch aan het gillen en er werd onwijs veel gekotst', vertelde passagier Mark Haagen daarover aan NH Nieuws. 'Echt een dramatoestel.' 

Onstuimige weer nog niet voorbij

Volgens deskundigen van Weeronline is het onstuimige weer voorlopig in elk geval nog niet voorbij. Tot en met woensdag is er kans op zware windstoten en kan het stevig waaien.

Hoewel de rust op donderdag en vrijdag wederkeert, krijgen we aankomend weekend vermoedelijk opnieuw te maken met stormachtig weer.