Start van hoofdcontent

Stad

nl

De gemeentelijke belasting komt er weer aan

17 februari 2020, 23.00 uur · Aangepast 18 februari 2020, 13.40 uur · Door Redactie

Waarschijnlijk valt 'ie deze week bij je op de mat. De bekende groene brief met de jaarlijkse belastingaanslag. AT5's Amsterdam Informeert gaat de Dappermarkt op om Amsterdammers aan de tand te voelen over de gemeentelijke belastingen. 

AT5

Door belasting te betalen dragen Amsterdammers bij aan de leefbaarheid en de voorzieningen in de stad, zoals scholen, buurthuizen en sportvelden. Vanaf half februari ontvangen Amsterdammers hun jaarlijkse belastingaanslag.

Deze kan op verschillende manieren betaald worden, dat doen de mensen die we op de Dappermarkt spreken dan ook. 'Dat wordt automatisch van mijn rekening afgeschreven ' zegt één van hen. Een andere voorbijganger weet het eigenlijk niet: 'Dat doet mijn vrouw'.  Het merendeel van de voorbijgangers vindt het erg handig om met automatische incasso in termijnen te betalen. 

Automatische incasso

Met automatische incasso kun je de gemeentelijke belasting in acht termijnen betalen. Als je dit eenmalig instelt, heb je er verder geen omkijken meer naar. 'Ik vind het fijner als het verspreid is over het jaar, dan kan ik het beter verdelen,' zegt een voorbijganger. Een jonge viskraammedewerker heeft het nog even makkelijk, die woont bij zijn ouders dus hoeft er nog niet aan te denken, 'dat scheelt een hoop geld'. 

Kijk voor meer informatie op amsterdam.nl/belasting