112

Man thuis door overvallers mishandeld om Rolex

14 februari 2020, 08.08 uur · Door Redactie

Whatsapp

Een peperdure Rolex, dat was wat twee mannen waarschijnlijk wilden van een bewoner van Duivendrecht. Ze belden bij de man aan, bedreigden hem een groot mes en probeerden met veel geweld het horloge van zijn pols te trekken. Dat laatste lukte niet. Er zijn beelden van de verdachten vrijgegeven door de politie. 

AT5

Op dinsdag 17 december aan het einde van de middag zijn de mannen gefilmd toen ze onderweg waren naar het huis van het slachtoffer. Op de beelden zijn ze niet heel herkenbaar te zien, maar de politie hoopt dat mensen ze bijvoorbeeld herkennen aan hun kleding of manier van lopen.

Quote

'Het slachtoffer is zwaar toegetakeld, hij heeft verwondingen opgelopen aan zijn gezicht en benen'

marijke stor, politie amsterdam

Op het moment dat het de verdachten niet lukt om de Rolex te bemachtigen gaan ze er vandoor. Het slachtoffer blijft zwaargewond achter in zijn woning. Hij is keihard op zijn neus geslagen, geschopt en ook nog geslagen met het mes.

'Dit slachtoffer is echt behoorlijk mishandeld. Hij heeft verwondingen aan zijn gezicht en aan zijn benen', vertelt Marijke Stor, woordvoerder van de politie, in de uitzending van Bureau 020. 'Het horloge heeft hij gelukkig nog, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat dit heel erg is om mee te moeten maken. Daarom willen wij ontzettend graag weten wie hem dit heeft aangedaan', aldus de woordvoerder. 

Signalement

De politie is dus op zoek naar twee verdachten. De eerste verdachte is een getinte man, rond de 21 jaar oud en tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Hij heeft een mager of tenger postuur, kort kroeshaar en een ingevallen mager gezicht. Hij had een roodgele pet op, droeg een spijkerbroek, een grijs jack en zwarte schoenen.

De tweede verdachte is ook een getinte man, ongeveer 21 jaar oud, hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft een normaal postuur.Hij heeft kort donker haar en droeg donkere  kleding.

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.

Whatsapp