Start van hoofdcontent

Stad

nl

Opnieuw basisschool dicht door leerlingentekort: 'We zitten nog maar met 12 kinderen in de klas'

11 februari 2020, 21.07 uur · Door Redactie

In totaal zitten er op de Linnaeusschool in Oost nog maar 79 kinderen. Veel te weinig en dus gaat de school dicht. En het zal zeker niet de laatste keer zijn dat dat gebeurt. Het doel van het Breed Bestuurlijk Overleg, BBO, is namelijk dat er in 2025 géén scholen meer zijn met minder dan 200 leerlingen.

Dat betekent, volgens de laatste cijfers uit oktober, dat er 39 basisscholen in Amsterdam risico lopen. Onder die basisscholen vallen ook de Avonturijn in de Pijp, de Waaier in Oost en Olympus op IJburg. Al die scholen openen de deuren niet meer na de aankomende zomervakantie vanwege een leerlingentekort. 

De sluitingen zijn onderdeel van de visie van BBO en de gemeente. Op kleine scholen kan de onderwijskwaliteit niet gewaarborgd worden, vindt wethouder Onderwijs Marjolein Moorman. 

De leerlingen en ouders van de Linnaeusschool hebben tot 10 april om een nieuwe school te vinden. Kinderen uit groep 7 blijven waarschijnlijk wel bij elkaar, zij kunnen allemaal hun laatste jaar in de buurt volgen: op basisschool De Kraal.