Start van hoofdcontent
nl

Herinrichting Frederik Hendrikstraat: westelijke kant wordt nu aangepakt

12 februari 2020, 13.22 uur · Aangepast 14 februari 2020, 16.29 uur · Door Redactie

Nu de oostelijke kant van de straat bijna klaar is, wordt gestart met de werkzaamheden aan de westelijke kant van de straat. De Frederik Hendrikstraat wordt sinds 14 oktober heringericht. Dit is nodig omdat het straatwerk was beschadigd door de wortels van de bomen. Daarnaast wordt er van de gelegenheid gebruik gemaakt om groot onderhoud uit te voeren. Er komt meer ruimte voor fietsers en voetgangers.

AT5

Quote

Normaal is het een hartstikke gezellige buurt, maar dit duurt bijna een jaar. Dat vind ik wel erg lang.

BuurtBewoner

Sommige bewoners merken enorm veel van de werkzaamheden, anderen hebben er wat minder last van. Zo vertelt een buurtbewoner ons: 'Ik merk er een hele hoop van. Ze sluiten alles af dus je moet bij het zebrapad of bij de zijweg oversteken. Dat vind ik gewoon belachelijk. De winkels worden er ook mee benadeeld'.

Ook is hij teleurgesteld dat het wel een tijdje in beslag neemt: 'De hele straat aan deze kant was al klaar, nu gooien ze alles weer open voor twee witte strepen. Je kan er ook een kwast overheen halen. Normaal is het een hartstikke gezellige buurt, maar dit duurt bijna een jaar. Dat vind ik wel erg lang.' 

Een groenteboer die alle werkzaamheden in de straat heeft meegemaakt is positief over het project. 'Ze hebben het goed op korte termijn afgemaakt en de straat is heel mooi geworden. Ik had verwacht dat het veel langer ging duren. Het is een prachtige buurt. We noemen het eigenlijk een dorpje in de stad.'

Verkeer gestremd

Vanaf het Frederik Hendrikplantsoen naar het Hugo de Grootplein is al het verkeer gestremd. Auto's en fietsers kunnen niet via deze weg rijden, voetgangers kunnen aan de andere kant van de weg langs de werkzaamheden lopen. Het verkeer vanaf het Hugo de Grootplein kan de straat gewoon in. 

GVB voert tegelijkertijd werkzaamheden uit aan de andere kant van het Hugo de Grootplein. Daar is het autoverkeer in allebei de richtingen gestremd. Fietsers en voetgangers kunnen daar wel langs. 

De werkzaamheden aan de Frederik Hendrikstraat zijn deze zomer gereed. Dan worden er ook weer nieuwe bomen in de straat geplaatst.