Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Supportersvereniging Ajax wil ook uitsupporters bij competitie Klassiekers

18 februari 2020, 17.50 uur · Door Redactie

Supportersvereniging Ajax heeft gemengde gevoelens over de uitspraak van burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Die gaf gisteravond aan dat, mocht het tot een beker-finale tussen Ajax en Feyenoord komen, Ajaxfans welkom zijn in De Kuip. Goed nieuws volgens de vereniging, maar ze willen nu ook meer duidelijkheid van de Rotterdamse burgemeester over de Klassiekers in de competitie.

AT5

Ajax - Feyenoord óf Feyenoord - Ajax. Ongeacht de stand op de ranglijst blijft het voor beide supportersgroepen dé wedstrijd van het jaar. 'Voor ons is dit de wedstrijd van het jaar, of het nou in Amsterdam of Rotterdam is; het brengt emoties mee die je niet hebt bij Ajax-PSV of Ajax-AZ', zegt Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging Ajax. 'Het is natuurlijk wel de goden verzoeken wat de burgemeester van Rotterdam doet, want de finale  kan ook nog steeds FC-Utrecht - NAC Breda worden. 

Ajaxfan Kale van supportersduo 'Kale en Kokkie' is vrolijk gestemd door het nieuws en springt gelijk in zijn rol als plaaggeest van de Rotterdammers. 'Deze wedstrijd hoort in aanwezigheid van twee supportersgroepen gespeeld te worden, alleen is het nog de vraag of die gasten uit 010 de finale gaan halen, ze hebben natuurlijk nog een loodzware wedstrijd tegen NAC voor de boeg'.

Quote

'Het is nog de vraag of die gasten uit 010 de finale gaan halen'

ajaxsupporter kale

Vaak blijft het bij gezonde rivaliteit, maar na een aantal grote incidenten tussen supporters, is in februari 2009 de maat vol voor de driehoek van Amsterdam en Rotterdam. Tientallen Ajaxsupporters bekogelen de ME met bier en op hun beurt zingt de Feyenoordaanhang, die net aankomt met de trein, massaal kwetsende leuzen. Vijf jaar lang wordt de wedstrijd alleen nog gespeeld zonder uitsupporters, wordt dan besloten.

Quote

'Het is nu aan de gemeente Rotterdam om het plan dat er ligt voor de competitie tot uitvoering te brengen'

fabian nagtzaam supportersvereniging ajax

Gesprekken tussen de clubs, gemeenten en supportersverenigingen zijn er volop de afgelopen jaren, maar hebben tot nu toe geen zoden aan de dijk gezet. 'We zijn al jaren in gesprek met de club Feyenoord, de gemeente en de KNVB, om een goed plan van aanpak neer te leggen. Dat lag er ook, helaas is dat niet tot uitvoering gekomen, maar wij zijn er van overtuigd dat het kan. Het is nu aan de gemeente Rotterdam', aldus Nagtzaam. 

'Laten we wel zijn', zegt supporter Kale. 'Het is nu een open deurtje om ervoor te zorgen dat het goed gaat. En op het moment dat het goed gaat heb je kans dat het allemaal in een beter daglicht komt te staan. Dat geldt zowel voor daar als hier. Dit soort wedstrijden horen gewoon met twee supportersgroepen gespeeld te worden'.