Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rommelt Rollende Keukens met bezoekcijfers voor goedkopere vergunning?

19 februari 2020, 20.56 uur · Aangepast 19 februari 2020, 21.10 uur
Door Redactie · Foto: Bert Ververs

Het is nog lang geen Hemelvaart, maar de Rollende Keukens houden de gemoederen in de Westerparkbuurt alweer bezig. Volgens de 'Vrienden van het Westerpark' schat het festival de bezoekcijfers te laag in voor een goedkopere vergunning. 

Het draait allemaal om de vergunningaanvraag. De Rollende Keukens hebben daarop ingevuld dat ze 2.000 bezoekers per dag verwachten met een piekmoment van 1.500. Op die manier vallen de te betalen leges een stuk lager uit. Esther van der Meer van de Stichting: 'Wij zeiden tegen elkaar: 'Ze zijn een nulletje vergeten. Want het is eerder 15.000 dan 1.500.'

AT5

'Oneerlijk'

De reden daarvoor ligt in de gestegen kosten. Als een evenement meer bezoekers trekt, moet het sinds afgelopen zomer ook meer betalen. De Rollende Keukens vindt dit nieuwe systeem oneerlijk, omdat het geen rekening houdt met slecht weer en daardoor tegenvallende inkomsten.

Volgens Yonina de Ruijter van de organisatie brengt het het eetfestijn - als evenement waarvoor je geen kaartje hoeft te kopen - zelfs in de financiële problemen:  'Die dagen dat het regent dan komt er niemand, want niemand gaat zijn huis uit als je geen kaartje hebt gekocht om in de regen te bbq'en. En dat hebben we dus al gehad, waardoor we financieel de rekeningen bijna niet konden betalen.'

Stadsdeel

De Rollende Keukens wil nog met het stadsdeel, dat ook vindt dat de organisatie hogere leges moet gaan betalen, in gesprek.