Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachten inbraak woning St. Jacobsstraat duidelijk op beeld vastgelegd

1 maart 2020, 14.14 uur · Aangepast 1 maart 2020, 17.41 uur · Door Redactie

Vier mannen die op planmatige wijze een woninginbraak plegen in de St. Jacobsstraat zijn vastgelegd op beveiligingsbeelden. Ze trappen de deur in van het pand, controleren of er niemand thuis is en slaan vervolgens hun slag in de woning.

AT5

In de avond van 5 december lopen twee mannen recht op het pand in de St. Jacobsstraat af. Op de beelden is te zien dat zij wachten totdat de kust veilig is. Dan opent één van de twee met een harde trap de deur van het pand. De twee betreden vervolgens het pand en gaan richting de betreffende woning. Dan is te zien dat het duo het pand verlaat, opvallend genoeg zonder buit.

Maar de mannen blijven niet lang weg. Op de beelden die de politie vrijgeeft in het AT5 programma Bureau 020 is te zien dat in totaal vier mannen in verschillende samenstellingen een paar keer langs het pand lopen.

Quote

'Er zijn allerlei spullen meegenomen bij de inbraak, een Playstation, kettingen, verzorgingsproducten en een rugzak'

marijke stor, woordvoerder politie

Drie verdachten besluiten het pand te betreden. Eén van de mannen trapt wederom de portiekdeur open en binnen enkele seconden zijn ze binnen. Uiteindelijk verlaten ze het pand met een rugzak van het slachtoffer vol spullen. 'Er zijn allerlei spullen meegenomen bij de inbraak, onder andere een Playstation, kettingen, verzorgingsproducten en de rugzak zelf van het slachtoffer', vertelt Marijke Stor woordvoerder van de politie.  

Signalement 

De eerste verdachte is de man die aan het begin van het incident te zien is. Hij draagt dan een kobaltblauw jack met een donkere trainingsbroek, een witte bies aan de zijkant bij het bovenbeen en donkere gymschoenen. Daarnaast heeft deze verdachte een normaal postuur, kort donker haar en had hij tijdens het incident een snor. De tweede verdachte is de andere man, die aan het begin van het incident duidelijk te zien is op de camerabeelden. Hij droeg toen een grijs vest, donkere trainingsbroek met een rode bies aan de zijkant bij het bovenbeen en lichte gymschoenen. Deze verdachte is verder te herkennen aan zijn normale postuur, zijn korte donker haar en ook hij tijdens het incident een snor. 

De derde verdachte is de man die de deur van het pand intrapt. Hij droeg tijdens het incident een zwart jack met een donkere spijkerbroek en zwarte gymschoenen met witte zool. De verdachte heeft daarbij een normaal postuur en kort donker haar. De vierde verdachte is ook op de beelden te zien die gemaakt zijn vlak voordat ze met hun buit naar buiten lopen. Hij droeg tijdens het incident een zwart jack met een donkere broek en zwarte gymschoenen. Verder heeft deze verdachte een normaal postuur, kort donker haar en droeg tijdens het incident een snor en een ringbaardje. 

Informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Meer afleveringen van Bureau 020 kijk je hier.