Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse ondernemer sluit twee patatzaken in Shanghai vanwege coronavirus

26 februari 2020, 19.00 uur · Door Redactie

De Amsterdamse ondernemer Edwin den Hartog, die in Shanghai twee patatzaken heeft, moest noodgedwongen de deuren van beide zaken sluiten vanwege het coronavirus.

NH Nieuws

Den Hartog opende twee jaar geleden de eerste vestiging van zijn patatzaak in de Chinese stad. Dit jaar kwam daar een tweede vestiging bij, maar eind januari moesten beide zaken dicht. De nieuwe vestiging was uiteindelijk maar twee dagen open, meldt NH Nieuws.

Uitgestorven stad

De Amsterdamse ondernemer overwoog om in verband met het Chinees Nieuwjaar dicht te gaan. 'Maar met het uitbreken van het coronavirus hebben we de knoop doorgehakt', vertelt Den Hartog. Na het nemen van dat besluit, werd iedereen verplicht om dicht te gaan.

Shanghai is volgens Den Hartog uitgestorven. 'Wij zitten hier in een van de drukste winkelstraten van de stad', vertelt de Amsterdamse ondernemer. 'Normaal gesproken lopen hier honderdduizenden mensen, maar sinds de uitbraak van het virus is het veel als er 150 mensen op straat lopen.'

Personeelstekort

Een van de twee patatzaken van de Amsterdammer mag intussen weer open, maar Den Hartog geeft aan niet te beschikken over personeel.

Een van zijn medewerkers is de Nederlandse Ruben. Hij woont in Shanghai en kreeg laatst een brief van de Chinese overheid met de mededeling dat hij zijn huis voorlopig niet meer uit mag. 'Je zit nu in quarantaine. Je mag het gebouw verlaten, maar je komt er niet meer in.'

Den Hartog wil aanstaande vrijdag weer zijn zaak openen. Of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog onduidelijk.