Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (58) krijgt 120 uur taakstraf na vervoeren van 24 kilo ketamine

29 februari 2020, 22.17 uur · Aangepast 29 februari 2020, 22.51 uur · Door Redactie

Een 58-jarige man krijgt 120 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk, voor het in bezit hebben van ruim 24 kilo ketamine. In februari 2019 is de man aangehouden toen hij de stof in zijn auto vervoerde.

De man werd op 11 februari vorig jaar staande gehouden door de politie omdat hij in een auto reed met mogelijk een vals kenteken. Na een verkeerscontrole troffen de agenten twee kartonnen dozen en een IKEA-tas aan met meerdere plastic sealbags met daarin een grote hoeveelheid wit poeder. 

De automobilist verklaarde aan de politie dat hem gevraagd werd om de stof te vervoeren van Rotterdam naar Amsterdam. Hij zou hier vijfhonderd euro voor krijgen en wist niet dat er mogelijk drugs in de sealbags zaten. 

De rechtbank acht dit niet geloofwaardig, omdat er een grote hoeveelheid wit poeder is de sealbags zaten. Bovendien kreeg de man een behoorlijk bedrag voor het vervoer hiervan.

De man overtrad hiermee de Geneesmiddelenwet, daarom vindt de rechtbank een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk, op zijn plaats.