Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajaxfans na nederlaag tegen FC Utrecht: 'De magie is weg'

5 maart 2020, 08.32 uur · Aangepast 5 maart 2020, 10.16 uur · Door Redactie

Ajaxfans zagen gisteravond in Elsa's Café met lede ogen aan hoe hun club ten onderging in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. 'Ajax speelt dit jaar als een dweilorkest met valse instrumenten en uit de maat', aldus een teleurgestelde Ajacied achteraf. Het winnen van de KNVB-beker zit er voor Ajax dus niet meer in. De zoveelste tegenslag na het verlies tegen AZ en de uitschakeling in de Europa League. 

De supporters in Elsa's Café die wij gisteravond spraken zien al langer dat er bij Ajax een neerwaartse spiraal gaande is. 'Ik denk dat de magie weg is. Dat was al zichtbaar een aantal maanden geleden en dat uit zich nu in allerlei nederlagen.'

Een andere Ajacied: 'Ajax speelde vorig jaar als een swingende big band en dit jaar is het gewoon een dweilorkest met valse instrumenten en uit de maat. Dat is ongelofelijk, we weten niet hoe het komt.'

'Je moet elkaar goed aanvoelen en als er problemen zijn dan voel je elkaar niet goed aan. Het is net een huwelijk', grapt een Ajacied. 

Of deze verloren wedstrijd ook echt het einde betekent van de glorietijd van Ajax is voor de fans nog de vraag. 'Ik weet het niet. Het kan natuurlijk ook weer snel omgedraaid worden. Daar hopen we wel op', aldus een supporter.