Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gesprek met de Burgemeester over coronavirus

6 maart 2020, 10.43 uur · Aangepast 6 maart 2020, 11.17 uur · Door Redactie

Het Gesprek met de Burgemeester staat vanavond geheel in het teken van het coronavirus dat vorige week ook in Amsterdam is opgedoken. Wat doet de stad om verdere verspreiding te voorkomen? 

'De situatie is de komende tijd onvoorspelbaar, maar er is op dit moment geen aanleiding tot grote ongerustheid', aldus burgemeester Halsema deze week in een brief aan de Amsterdammers.

Vanavond zal zij op AT5 in Het Gesprek met de Burgemeester uitleggen wat de stad doet om de coronabesmetting binnen de perken te houden. Welke keuzes worden daarbij gemaakt? Zou de overheid niet meer moeten doen om verdere verspreiding te voorkomen? Of zijn verregaande maatregelen, zoals het afgelasten van evenementen, op dit moment niet zinvol?

Het Gesprek met de Burgemeester wordt om 18:15 uur uitgezonden op AT5, via AT5.nl/live en is later vanavond terug te vinden op onze site.

Heeft u een vraag aan de burgemeester over hoe de stad met de coronabesmetting omgaat en waarom bepaalde keuzes gemaakt worden, mailt u die dan naar [email protected] en mogelijk leggen wij uw vraag voor aan burgemeester Halsema.