Start van hoofdcontent
nl

Vaccinaties in Amsterdam: 'Je beschermt niet alleen je kind, maar ook de hele groep'

9 maart 2020, 10.42 uur · Aangepast 16 maart 2020, 12.45 uur · Door Redactie

Amsterdamse jongeren tussen 9 en 18 jaar worden in maart en april weer uitgenodigd voor een prik. De vaccinatie beschermt jongeren tegen besmettelijke ziekten, zoals de bof, mazelen en meningokokken. Daarnaast is er voor meisjes nog een prik tegen baarmoederhalskanker.

Mimouna Akhmouch is jeugdarts bij de GGD en vertelt in AT5's Amsterdam Informeert over het belang van vaccineren. 'Je beschermt niet alleen je kind, maar ook de hele groep. Je beschermt kwetsbare kinderen. Zoals kinderen die (nog) geen prik kunnen krijgen, kinderen die net geboren zijn, of die vanwege een andere ziekte geen vaccinatie kunnen krijgen. Ook ouderen bescherm je door je kind te vaccineren.' 

Een Amsterdamse ouder ziet ook het belang van de vaccinatie. 'Je bent het verplicht naar je kind toe, die is zo jong en niet in staat om daar zijn eigen mening over te vormen'. Mimouna Akhmouch voegt toe: 'Het zijn ziektes die kunnen leiden tot gevaarlijke of ernstige gevolgen, zelfs tot de dood'. 

Vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis zijn de vaccinatierondes uitgesteld.  De prikdagen in maart en april zullen later dit jaar plaatsvinden.  

Quote

Je bent het verplicht naar je kind toe, die is zo jong en niet in staat om daar zijn eigen mening over te vormen.

ouder

Kijk voor meer informatie op: ggd.amsterdam.nl/prikdagen2020