Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tennisclubs onaangenaam verrast door hogere verhuurtarieven gemeente

10 maart 2020, 21.00 uur · Aangepast 10 maart 2020, 22.15 uur · Door Redactie

De gemeente heeft aangekondigd de huur van sportvelden en sporthallen te gaan verhogen. Volgens tennisclubs Strandvliet in Zuidoost en Elzenhagen in Noord gaat die beslissing grote impact hebben voor hun clubleden, want de contributie gaat omhoog.

AT5

Volgens de gemeente is de huurverhoging van sportparken en hallen, en dus ook voor tennisbanen, nodig om de stijgende onderhoudskosten te kunnen betalen. De huur van sporthallen gaat met 8 procent omhoog, buitenlocaties die door de gemeente verhuurd worden, worden zelfs 12,5 procent duurder.

Anderhalve ton meer huur

De twintig tennisverenigingen in Amsterdam moeten gezamenlijk bijna anderhalve ton per jaar meer aan huur gaan betalen en dat helemaal onverwachts. 'Totaal geen waarschuwing en laat staan dat we er als vereniging bij betrokken zijn geweest. De verhoging is al voor dit jaar, terwijl onze begrotingen en contributies al zijn vastgesteld,' geeft Duncan Waardenburg van L.T.C. Strandvliet aan.

Het geld voor de stijgende huur moet natuurlijk ergens vandaan komen. 'Activiteiten voor de ouderen, en op dit moment zijn we heel druk bezig met de stimulering van de jeugd. Nou en daar komt echt wel een flink gat in te zitten,' zegt Tjay Tjiook van Tennisclub Elzenhagen.

Leden stoppen om contributie

Naast het mogelijk schrappen van extra activiteiten, moeten leden waarschijnlijk ook meer contributie gaan betalen. 'De contributies zijn voor veel mensen uit dit misschien toch wel kwetsbare stadsdeel al vrij hoog, dus dat betekent dat misschien wel een aantal leden ermee ophouden en dat lijkt me niet de bedoeling voor sport in Amsterdam,' zegt Duncan Waardenburg.