Start van hoofdcontent

Stad

nl

Halsema: zeventien coronabesmettingen in de regio

11 maart 2020, 15.20 uur · Aangepast 11 maart 2020, 15.32 uur · Door Redactie

In totaal is bij zeventien mensen in de regio Amsterdam het coronavirus vastgesteld, acht daarvan wonen in Amsterdam. Dat zei burgemeester Femke Halsema vanmiddag in de gemeenteraad. 

Volgens het RIVM gaat het om twee besmettingen in Aalsmeer, twee besmettingen in Amstelveen, acht besmettingen in Amsterdam en twee besmettingen in Diemen. Van de andere drie besmettingen in de regio is op de website van het instituut nog niet te zien waar die zijn. Volgens de gemeente komt dat omdat de cijfers van het RIVM mogelijk achterlopen.

In Nederland zijn in totaal 503 personen positief getest op COVID-19, een toename van 121 nieuwe patiënten. Ook is er opnieuw iemand aan het virus overleden, meldt het RIVM. Het betreft een 68-jarige patiënt 'met onderliggend lijden'. Het totaal aantal mensen dat overleed aan het coronavirus staat nu op vijf.

Landelijk gezien is het aantal positieve testen hoger dan de afgelopen dagen. Volgens het Rijksinstituut is de toename deels te verklaren door het onderzoek dat deze week in Noord-Brabant is uitgevoerd. In Amsterdam is het aantal besmettingen gelijk aan het aantal van gisteren.