Start van hoofdcontent

Stad

nl

Lege schappen in supermarkten: 'Doe normaal boodschappen'

12 maart 2020, 20.30 uur · Door Redactie

Veel Amsterdammers lijken zich voor te bereiden op een thuisisolatie. De schappen van een aantal supermarkten zijn leeg als gevolg van het coronavirus. 

Brood, pasta, wc-papier en bier, er wordt van alles gehamsterd. Nu het RIVM heeft aangeraden om thuis te blijven met lichte verkoudheidsklachten en veel organisaties beslissen vanuit huis te werken lijkt de stad het zekere voor het onzekere te nemen. 

Sjoerd trof geplunderde schappen in een filiaal van Albert Heijn in Watergraafsmeer. Toch motiveert dat hem niet om zelf ook een voorraad in te slaan. 'Het wakkert wel wat angst, maar ik heb vertrouwen. Ik geloof dat de hele voedselketen overeind blijft', zegt hij.

Normaal boodschappen doen

Een woordvoerder van Albert Heijn laat weten dat er met de aanvoer van producten geen problemen zijn, dus dat schappen gewoon gevuld zullen worden. Brancheorganisatie van supermarkten CBL roept mensen daarom ook op normaal boodschappen te doen. 

Hygiëne

'Wij zetten ons in om onze schappen en assortiment aan te vullen en zo veel mogelijk klanten van dienst te zijn. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en zorgen voor snelle besluitvorming en acties passend bij de situatie.' Daarbij wordt er gelet op de hygiëne en worden klanten aangeraden passende afstand van elkaar te houden. 

Pinnen

'En, we doen dringend beroep op de klanten om te pinnen bij het betalen. Bij contant betalen komen klant en kassamedewerker vaak met elkaar in aanraking en dat is vanwege het coronavirus ongewenst', aldus de woordvoerder.