Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ouderen wanhopen nog niet, maar zijn wel blij met boodschappen

13 maart 2020, 20.58 uur · Aangepast 13 maart 2020, 21.20 uur · Door Redactie

Ouderen en mensen die kampen met een zwakke gezondheid kunnen de komende weken rekenen op veel minder bezoek. Vanwege het coronavirus raadt de overheid aan om niet langs te gaan. Maar hoe moet dat nu met de boodschappen? AT5 bracht alvast een paar spulletjes langs in Zuidoost. 

De ouderen vallen in de groep die verhoogt risico lopen als ze het coronavirus krijgen. Bij seniorenflat de Koornhorst verwachten ze dan ook dat het een rustige tijd wordt.

'Ik kan voorlopig geen bezoek ontvangen, nee', zegt een meneer op het balkon van de eerste verdieping. Hoewel er nog geen acute nood is wat betreft de boodschappen, is hij wel blij met de spullen die AT5 alvast van de supermarkt heeft meegenomen. Om hem geen risico te laten lopen, zetten we die (met gewassen handen) in de lift.

AT5

Quote

'De fles Advocaat geef ik aan mijn buurvrouw twee deuren verderop'

bewoner seniorenwoning de koornhorst

We spreken af dat de boodschappen gedeeld worden met de buren. Hij houdt zelf het schoonmaakmiddel. De Advocaat gaat naar een buurvrouw twee deuren verder en de rode kool en de soesjes naar de hoek, waar zijn schoonzuster woont. 'Heel erg bedankt', reageert zij. 'Nu weet ik wat ik van corona krijg. De boodschappen!'