Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Ajax niet verplicht om spelers af te staan voor interlands om coronavirus'

14 maart 2020, 09.53 uur · Aangepast 14 maart 2020, 10.37 uur · Door Redactie

Ajax en alle andere voetbalclubs kunnen in maart en april hun contractspelers verbieden om deel te nemen aan interlands, dat heeft de FIFA Council besloten. Of dat ook echt nodig zal zijn is nog maar de vraag, want veel interlandwedstrijden worden al afgelast. 

Onana na Tottenham-uit - Jarno Grob/AT5

Zo werd eerder besloten dat de oefeninterlands van het Nederlands elftal in maart zijn geschrapt. Oranje zou vriendschappelijk spelen tegen de Verenigde Staten en Spanje, maar die wedstrijden gaan dus niet door. Ook het trainingskamp van het Nederlands elftal is afgelast.

Beste spelers ziek

Door clubs te vrijwaren van de verplichting om spelers af te staan aan nationale elftallen, wil de FIFA voorkomen dat spelers het coronavirus oplopen. Teams zouden namelijk het risico lopen dat hun beste spelers ziek worden, omdat die vaak 'uitgeleend' worden voor interlands, schrijft Sky Sports.

Overigens is de maatregel geen garantie dat spelers het virus niet oplopen. Zo schrijft Ajax Showtime dat oud-Ajacied Hyun-jun Suk positief getest is op corona. Hij speelt momenteel bij ESTAC Troyes in Frankrijk.