Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hart onder de riem voor zorgpersoneel OLVG

16 maart 2020, 09.16 uur · Aangepast 16 maart 2020, 15.03 uur · Door Redactie

Medewerkers van het OLVG krijgen steunbetuigingen vanwege hun harde werk ten tijde van het coronavirus. Op het gebouw tegenover het ziekenhuis is een spandoek opgehangen, dat goed te zien is vanaf de zevende etage.

Roos delaCroix

'Zorgpersoneel bedankt!', staat er op het spandoek geschreven. En dat wordt erg gewaardeerd door de zorgmedewerkers. 'Bedankt lieve mensen', schrijft een van hen bij de foto op Twitter. 'Wat een uitzicht! Superlief, onze dank daarvoor', tweet een ander. 

Ook voor andere beroepsgroepen is er steun in de stad. Zo is er op de Dappermarkt een groot hart getekend, onder meer om de marktkooplui te steunen. 

Luca van der Putten

'Afgelopen zondag zou een burendag plaatsvinden op het Dapperplein, maar deze werd geannuleerd', vertelt initiatiefnemer Luca van der Putten. 'Ik vond dat zó jammer en toen drong het besef door dat de onzekere tijd ook impact heeft op ons dagelijks leven in de Dapperbuurt.'

Luca van der Putten

Vervolgens heeft Van der Putten samen met zijn overbuurvrouw en gezin een groot hart gekrijt op het Dapperplein. 'Om de bewoners en ondernemers van de Dapperbuurt een hart onder de riem te steken.'